intercash account  Klant login   |   intercash betalen  Betalen

Een gesprek opnemen levert bewijs

EEN GESPREK OPNEMEN LEVERT BEWIJS

 

Veel overeenkomsten worden mondeling gesloten. Als partijen zich aan de afspraken houden is er niets aan de hand. Was het maar zo’n feest, het komt regelmatig voor dat een partij ontkent iets te zijn overeengekomen. U bent ervan overtuigd dat u iets bent overeengekomen, maar als vrijwillige nakoming uitblijft zult het via de rechter af moeten dwingen. De rechter zal u toelaten om bewijs te leveren van hetgeen u stelt als de andere partij zegt niets met u te zijn overeengekomen.

Gelijk hebben is niet altijd gelijk krijgen. Gelukkig dacht u er aan een gesprek op te nemen. Een gesprek opnemen levert namelijk bewijs.  

In het civiele recht zijn in beginsel alle bewijsmiddelen mogelijk. Ook een opgenomen gesprek. Het is juridisch toegestaan om gesprekken op te nemen waar u zelf aan deelneemt. Het gesprek mag u opnemen om later terug te kunnen luisteren en als bewijsmiddelen te gebruiken.

Gesprek opnemen als deelnemer

Je mag een gesprek opnemen waar je zelf deelnemer aan bent. Het is niet toegestaan om deze audio openbaar te maken. Dus ook niet via Facebook, Twitter enz. Je schendt dan iemands privacy. Ben je geen deelnemer en neem je een gesprek op dan maak je je ex. artikel 139a Wetboek van Strafrecht schuldig aan een strafbaar feit. Dus bent u deelnemer van een gesprek? Dan man u altijd een gesprek opnemen.

Tip:

  • Confronteer uw contractspartij met de opname als hij stelt dat hij niets of iets anders met u is overeengekomen. De kans is groot dat hij het niet op een rechtszaak laat aankomen.

Een goed advies is slechts een telefoongesprek of e-mail van u verwijderd. Neem nu contact met ons op via het contact formulier.

Deel deze blog

Meer blogs