intercash account  Klant login   |   intercash betalen  Betalen

Incasso Internationaal

Onze wereldwijde incasso service

Heeft u te maken met een situatie waarin een klant uit het buitenland openstaande facturen niet voldoet? Het kan voor onzekerheid zorgen wanneer betalingen uitblijven. U vraagt zich mogelijk af of een Nederlands incassobureau wel in staat is om vorderingen op wanbetalers in het buitenland te innen. Bovendien rijzen vragen over welk recht van toepassing is op uw vordering, en dit zijn slechts enkele van de vele mogelijke vragen die bij u kunnen opkomen.

Bij Intercash begrijpen we dat grensoverschrijdende incassotrajecten complex kunnen zijn. Daarom bieden wij een oplossing die verder gaat dan nationale grenzen. We zijn gespecialiseerd in het innen van vorderingen over de grens en nemen het gehele incassoproces voor u uit handen. Met onze expertise en ervaring zorgen we ervoor dat uw vordering snel en effectief wordt geïncasseerd, ongeacht waar uw debiteur zich bevindt. U kunt met een gerust hart uw internationale incasso aan ons overlaten, terwijl u zich kunt blijven richten op uw kernactiviteiten

Daarom kiest u voor onze incasso diensten

check 1  Wereldwijde dekking
check 1  Minnelijke en gerechtelijke procedures in het buitenland
check 1  Een vast aanspreekpunt in Nederland
check 1  We benaderen uw klant respectvol
check 1  Uw dossier is 24 uur per dag online inzichtelijk

incasso internationaal

Hoe werkt incasso internationaal?

Bevindt uw wanbetaler zich buiten onze landsgrenzen? Bij Intercash hanteren we een doortastende aanpak voor internationale incasso. Met deze strategie hebben we talloze klanten succesvol geholpen bij het terugvorderen van uitstaande bedragen over de grens.

Stap1: Het indienen van uw vordering bij ons verloopt moeiteloos. Zodra wij uw zaak ontvangen, starten we onmiddellijk met het opzetten van uw persoonlijke dossier. U wordt gekoppeld aan een toegewijde adviseur, die u gedurende het hele internationale incassotraject zal bijstaan met de vereiste juridische deskundigheid en ervaring.

Stap 2: Elke zaak vereist een unieke benadering. Uw persoonlijke juridische adviseur zal contact met u opnemen om de strategie van uw zaak te bespreken. Ons doel is om een volledige betaling te verkrijgen, inclusief de gemaakte incassokosten. In maar liefst 93% van alle gevallen wordt dit bereikt tijdens de minnelijke fase. Dit gebeurt vaak door een eenmalige betaling, maar soms ook door het treffen van een betalingsregeling.

Stap 3: Dankzij ons uitgebreide wereldwijde netwerk van deurwaarders en advocaten zijn we in staat om snel te handelen in het land van uw buitenlandse debiteur. Door onze samenwerking met diverse lokaal gevestigde experts kunnen we altijd de juiste persoon aan uw zaak koppelen.

Bij ons heeft u één vast aanspreekpunt in Nederland: uw persoonlijke adviseur. Deze neemt de volledige afhandeling van uw zaak op zich, inclusief de communicatie met de lokale experts. Uw persoonlijke juridische adviseur zorgt voor de vertaling van alle benodigde stukken.

Stap 4: We initiëren het proces in het land waar uw schuldenaar gevestigd is. Vanwege de variatie in wet- en regelgeving per land, zullen we ons aanpassen aan lokale gebruiken. Ons minnelijke incassotraject, waarbij we proberen een regeling met de schuldenaar te treffen, wordt altijd uitgevoerd op basis van het principe van ‘No cure, No pay’. 

Indien juridische stappen noodzakelijk zijn, zal uw persoonlijke juridische adviseur u begeleiden door het proces en de mogelijke kosten en risico’s met u bespreken. Op deze manier wordt u niet geconfronteerd met onaangename verrassingen.

Stap 5: In de meeste gevallen (93%) voldoet de schuldenaar zijn verplichtingen al tijdens de buitengerechtelijke incassoprocedure. Wanneer dit gebeurt, wordt het verschuldigde bedrag aan u overgemaakt, wat resulteert in een succesvolle afronding van de zaak.

Indien de klant niet betaalt tijdens deze fase, wordt de volgende stap een gerechtelijke procedure. Onze lokale juridische experts, inclusief juristen, advocaten en deurwaarders, zullen uw debiteur voor de rechter dagen. Na een gerechtelijke uitspraak kunnen we overgaan tot beslaglegging op de bezittingen van uw debiteur.

Veel gestelede vragen over internationale incasso

Wat is internationale incasso?

Internationale incasso kan een oplossing bieden wanneer uw buitenlandse klant uw factuur niet voldoet. Het is echter van cruciaal belang om te kunnen rekenen op een strategie die het meest geschikt is voor uw situatie. De optimale aanpak wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de aard van de vordering, lokale handelsgewoonten, relevante wetgeving in het land van de debiteur, de taal van de debiteur en diverse andere overwegingen.

Wat kost incasso internationaal?

In het geval van internationale incassodossiers streven we altijd eerst naar een buitengerechtelijke oplossing, zonder de tussenkomst van een rechter, gebaseerd op het principe ‘No Cure No Pay’. Voor internationale incasso kunnen we echter in sommige gevallen een vast bedrag van €185,- aan basiskosten in rekening brengen. Ons hoofddoel blijft om ervoor te zorgen dat uw debiteur uiteindelijk het volledige factuurbedrag, inclusief rente en incassokosten, voldoet. Raadpleeg onze tarievenpagina voor uitgebreide informatie.

Indien buitengerechtelijke incasso niet succesvol blijkt, kunnen we uw zaak vervolgen via gerechtelijke stappen tegen een vast tarief of uurtarief. Bovendien bieden we graag advies over incassomiddelen die eventueel extra kosten met zich meebrengen, maar we zullen deze middelen nooit inzetten zonder uw uitdrukkelijke goedkeuring.

Hoe lang duurt een internationale incasso traject?

Diverse factoren spelen hierbij een rol. We streven er altijd naar om uw vordering eerst buiten de rechtbank te innen door middel van direct contact met uw debiteur. In maar liefst 93% van de gevallen leidt dit tot een snelle betaling.

Indien dit echter niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat uw debiteur de vordering betwist, kan de incassoprocedure naar verwachting langer duren. De exacte duur hangt deels af van het rechtssysteem in het land van uw debiteur. Sommige landen hebben een gemiddelde doorlooptijd van enkele maanden, terwijl rechtszaken in andere landen vaak meerdere jaren in beslag nemen. Voor gedetailleerde informatie over uw specifieke zaak, adviseren wij u om contact op te nemen met onze juridische experts.

Meer informatie over onze incasso diensten?

Onze juridische experts staan u graag te woord om u verder te helpen!

Bel ons: 038 – 332 63 09

check 1 Direct een jurist met kennis aan de lijn

check 1 Gratis juridisch advies

check 1 Op werkdagen van 9:00 – 17:30 bereikbaar

check 1 Gratis voor ondernemers en ZZP-ers