Kosten incassobureau

Kosten incassobureau, waar bestaan die uit?

U bent benieuwd wat het kost om een incassobureau in te schakelen? Of op zoek naar welke kosten een incassobureau in rekening mag brengen? Wij geven u graag uitleg op deze vragen. Intercash incasso en juristen verhalen de incasso kosten en wettelijke rente bijna altijd op uw debiteur. Indien de volledige vordering wordt voldaan, betaalt u dus niets!

Wat als de debiteur de kosten van een incassobureau niet betaalt?

Indien de debiteur de incassokosten en wettelijke rente niet wil betalen, kunnen onze juristen deze debiteur met juridische kennis overtuigen om toch tot betaling over te gaan. Indien de betaling dan nog uitblijft kunnen wij procederen. Wij hebben al vaak rechtszaken gewonnen om de incassokosten en wettelijke rente te vorderen. 9 van de 10 keer wordt het door de rechter toegewezen.

Zie de vonnis van de rechtbank welke wij gewonnen hebben: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOVE:2021:1886

Daarom Intercash Incasso Juristen.

check   Snelle incasso in binnen en buitenland volgens uw wensen
check   No cure, no pay (zie onze algemene voorwaarden op deze site.)
check   De incassokosten zijn voor rekening van uw debiteur
check   Gratis eerste lijn juridisch advies door onze ervaren juristen
check   Wij benaderen uw klant respectvol
check   Intercash heeft een hoog slagingspercentage 93%
check   Uw dossier: 24 uur per dag online inzichtelijk
check   Binnen een week na betaling geld op uw rekening

Veelgestelde vragen.

Wat kost een incassobureau inschakelen?
Indien u een incassobureau inschakelt kost dit geld, aangezien een incassobureau ook een bedrijf is welke winst moet maken.

Het belangrijkste is namelijk dat uw debiteur de incassokosten en wettelijke rente dient te betalen.

Indien u een incassobureau inschakelt kost het u in de meeste gevalen dus geen geld omdat wij de kosten verhalen op uw debiteur. Dit is echter alleen het geval voor de wettelijke rente en incassokosten. Het geld niet voor de buitenrechtelijke incassokosten en overige kosten die een incassobureau in rekening brengt.

Mocht de debiteur de incassokosten en wettelijke rente niet willen betalen kunnen de juristen van Intercash via een gerechtelijke procedure de kosten afdwingen. Wij hebben al meerdere rechtszaken gewonnen voor het innen van de incassokosten en wettelijke rente.

Wie betaald de incasso kosten en wettelijke rente?

Intercash incasso en juristen is van mening dat een incassotraject u niets mag kosten en zelfs rente moet opleveren. Uw debiteur betaalt de incassokosten en wettelijke rente. Indien uw debiteur deze kosten niet betaald kunnen wij een procedure starten om alsnog de kosten te innen.

Welke kosten mag een incassobureau rekenen?
Welke kosten mag een incassobureau inrekening brengen? Dat is geheel afhankelijk van de vraag aan wie de kosten in rekening zijn gebracht. Aan de opdrachtgever kan een incassobureau alleen de koesten in rekening brengen welke zijn overeengekomen. Bij de debiteur kunnen alleen de wettelijke toegestane koesten in rekening worden gebracht, zoals de wettelijke rente en incassokosten.
Hoe kan ik de kosten van een incassobureau berekenen?
De incassokosten zijn zeer gemakkelijk online te berekenen. Er zijn tal van rekenprogramma’s op het internet te vinden welke voor u de incassokosten en wettelijke rente uitrekenen.

Hoe kan ik de wettelijke rente bekeken van een incassobureau?

De wettelijke rente kan heel gemakkelijk berekend worden via: wettelijkerente.net

Op de website kunt u gemakkelijk de wettelijke rente, contractuele rente en de wettelijke handelsrente bekeken.

Is het verstanding om de kosten van een incassobureau niet te betalen?
Nee het is zeker niet verstandig om een incassobureau niet te betalen. Intercash incasso en juristen maakt het soms mee dat een de debiteur de incassokosten en wettelijke rente niet wil betalen. Aangezien wij juristen zijn en geen incassomedewerkers kunnen wij juridisch zeer goed onderbouwen waarom de debiteur toch maar over moet gaan tot betalen. Indien er dan nog geen betaling komt, kunnen wij procederen voor de kosten. Wij hebben al veel zaken gewonnen als het gaat om het innen van de kosten!
Welke kosten zijn te verhalen van het incassobureau?

Zowel de incassokosten als de wettelijke rente zijn verhaalbaar. Overige kosten zijn weer niet te verhalen van een incassobureau.

Hoe hoog zijn de maximale kosten van een incassobureau?

De incassokosten en rente mogen in het buitengerechtelijke incassotraject niet hoger zijn dan rechtsgeldig is afgesproken en of toegestaan.

Indien er is afgesproken dat een contractuele rente in plaats van de wettelijke rente is verschuldigd is in beginsel geldig. Dit geld zowel bij zakelijke als particuliere debiteuren.

Wat zijn de incasso kosten bij een particulier?

Bij een incassotraject bij particuliere debiteuren bestaan de kosten uit de wettelijke rente en incassokosten.

Indien er geen contractuele rente is afgesproken geldt te wettelijke rente. De reguliere wettelijke rente is dan van toepassing. Indien het om bedrijven onderling gaat, geldt de wettelijke handelsrente.

intercash incasso juristen icon

Wat klanten over Intercash Kosten incassobureau zeggen

Leo UffelsLeo Uffels
20:58 11 Nov 23
Eindelijk een incassobureau zonder poeha, geen abonnement kosten. Gewoon incasseren en een percentage voor het werk wat uiteraard ook wordt verhaald. Dus geen bijkomende kosten.
bea Schreursbea Schreurs
20:43 18 Oct 23
Goed incassobureau. Duidelijke uitleg, direct handelen. Zeker een aanrader.
edwin dijkstraedwin dijkstra
08:16 19 Sep 23
Zeer tevreden met geleverde diensten en vooral omdat communicatie zeer soepel en duidelijk verloopt
Klaas MulderKlaas Mulder
12:35 07 Sep 23
Ace AceAce Ace
05:01 01 Sep 23
Marc heeft me goed geholpen. Hij wist binnen 2 dagen mijn geld te innen, waar een ander incassobureau het niet was gelukt.
Christian PesosChristian Pesos
04:31 24 Aug 23
Aart VosAart Vos
12:28 15 Aug 23
Intercash incasso is naast een specialist op zijn gebied ook procesrechtelijke zeer sterk.Goed analyse, gedegen advies en werkbare oplossingen. Zeker aan te bevelen
Barbershop KampenBarbershop Kampen
09:18 12 Aug 23
Goede en persoonlijke dienstverlening! We hadden een salon welke onze groothandel producten heeft ontvangen maar niet voldaan. Binnen een week hadden we ons geld.
UfukUfuk
13:48 10 Aug 23
Jack SmeetsJack Smeets
07:19 07 Aug 23
Heel goed en sociaal bedrijf , die voor onze vereniging de juiste aanpak heeft . Oplossingsgericht, top.
Anna KramerAnna Kramer
16:55 24 Jul 23
Wij werken al een geruime tijd samen met Intercash. Wij zijn erg tevreden over de werkwijze en het persoonlijke contact.
Info Riezebos VerhuurInfo Riezebos Verhuur
17:56 11 Jul 23
Er wordt eerlijk meegedacht, en geen valse beloftes.
Mart de LeeuwMart de Leeuw
10:27 05 Jul 23
Ik ben onwijs tevreden over het werk van Intercash! Mijn zaak is met een 2 weken afgehandled. Nooit gedacht mijn geld nog terug te krijgen maar het is Intercash gelukt!
Jeroen StafleuJeroen Stafleu
09:44 05 Jul 23
Ik had een klant die niet wilde betalen ondanks dat we een contract en alles hadden. Deze partij heeft me fijn advies gegeven over hoe ik de situatie het beste aan kan vliegen.
Robin KokRobin Kok
06:03 04 Jul 23
Goed, degelijk en snel incasso bedrijf. Wij doen al enkele jaren zaken met ze en het bevalt ons prima! Pakken de zaken snel en serieus op. Je bent geen nummer zoals bij de grote kantoren.
Roy van AlphenRoy van Alphen
15:26 06 Apr 23
Een incassobureau met kennis van zaken en een super snelle afhandeling! Ben zelf een half jaar bezig geweest om een factuur betaald te krijgen zonder succes. Intercash opdracht gegeven en binnen 2 dagen hadden ze mijn geld binnen! Super bedankt!
js_loader