intercash account  Klant login   |   intercash betalen  Betalen

De kosten incassobureau van een incassobureau inschakelen

Heeft u moeite met het innen van openstaande facturen? Worden herinneringen genegeerd en blijft uw klant in gebreke bij het betalen van de facturen? Dan is het wellicht tijd om verdere stappen te zetten en een professioneel incassobureau in te schakelen. Intercash beschikt over deskundige juristen die nauw samenwerken met advocaten en deurwaarders, en zij hebben de expertise om onbetaalde rekeningen effectief te innen.

De kosten voor het incassobureau worden in principe verhaald op uw wanbetaler, waardoor u geen financieel risico loopt. In het buitengerechtelijke traject werken we op basis van een no cure no pay methode, wat betekent dat als het ons niet lukt om de vordering in deze fase te incasseren, er geen kosten voor u zijn. Op deze manier kunt u met vertrouwen de stappen zetten om uw geld terug te krijgen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over onverwachte rekeningen.

Met een indrukwekkend succespercentage van 95% bij het innen van overgedragen facturen, kunt u erop vertrouwen dat we ons uiterste best zullen doen om uw geld te recupereren. Indien uw klant weigert de incassokosten te betalen, kunnen we via een gerechtelijke procedure bij de rechtbank alsnog de betaling afdwingen, aangezien de schuldenaar volgens de wet verplicht is om de buitengerechtelijke incassokosten te voldoen.

Incassokosten berekenen

Zelf gemakkelijk de incassokosten berekenen met onze kosten calculator. Vul het openstaande factuur bedrag in en de calculator berekent de incassokosten op basis van de wet incassokosten staffel.

Dien direct uw openstaande factuur in en onze juristen gaan meteen aan de slag om uw vordering te incasseren.

Deze tevreden klanten gingen u voor

Met een succespercentage van maar liefts 93% bent u er bijna zeker van dat wij uw openstaande vordering innen. Niet voor niets hebben wij een beoordeling van een 4,7 van de 5 op Google!  

 

Klein en persoonlijk incassobureau, waarbij je geen nummer bent. Ze weten onze vorderingen altijd snel te innen. Ook weten ze heel goed hoe alles juridisch in elkaar zit, waardoor ze goed kunnen optreden tegen klanten met smoesjes.

1.2.3. Machineverhuur B.V.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe tevreden ik ben met de service die ik heb ontvangen van Intercash Incasso Juristen! Vanaf het allereerste contact hebben ze mijn probleem serieus genomen en direct actie ondernomen. Hun snelle respons en doortastendheid hebben ervoor gezorgd dat mijn onbetaald factuur snel werd afgehandeld, wat voor mij als ZZP’er van onschatbare waarde is.

PakiloMedia

Ik had als zzp’er een opdrachtgever die niet wou betalen en mij gewoonweg negeerde op alle mogelijke manieren. Na het zoeken op internet heb ik de facuur uit handen gegeven aan Intercash. Tot mijn verbazig was de betaling binnen 2 dagen al binnen. Ik wil Marc bedanken voor de goede service!

TT

Kosten incassobureau, waar bestaan die uit?

De vraag die vast bij u opkwam toen u dacht aan een incassobureau in armen te nemen “wat kost een incassobureau?”. Om een goed beeld te krijgen van de kosten is het van belang te weten dat een  procedure bestaat uit verschillende fases. Het minnelijke traject, het juridische traject en het gerechtelijke traject.

Pas bij het gerechtelijke traject komt er een rechter bij kijken welke een oordeel zal geven over uw zaak. Dit is vaak de volgende stap die een incassobureau mag nemen indien de minnelijke fase niet succesvol is. Maar voordat dit zo ver is doen onze juristen hun uiterste best om zonder tussenkomst van een rechter de vordering te innen. Met een slagingspercentage van 93% in het minnelijke traject bent u er haast van verzekerd dat uw vordering snel geïnt zal worden.

 

Buitengerechtelijke incassokosten

Als u een klant heeft die de facturen niet voldoet, mag u een incassobureau inschakelen en incassokosten in rekening brengen.  Één van onze juristen bouwt met uw aangeleverde gegeven een dossier op in ons eigen unieke systeem. Hierna ontvangt uw klant een aanmaning van het incassokantoor via diverse kanalen zoals sms, WhatsApp, mail en per post. Ook zal uw klant gebeld worden om te proberen in contact te komen. Ook kan er eventueel een betalingsregeling proberen overeen te komen.

Het incassokantoor brengt de incassokosten voor deze werkzaamheden (buitengerechtelijke incassokosten) in rekening, inclusief kosten die het incasso bureau mag vorderen bij uw niet betalende klant.

De kosten voor het buitengerechtelijke traject zijn bij wet vastgesteld in een staffel volgens de Wet Incasso Kosten. De incassokosten bestaan uit een percentage van de te vorderen openstaande betaling. Naarmate het factuurbedrag hoger wordt, wordt het percentage van de incassokosten lager.

Het minimum bedrag is 40 euro voor de incassokosten. Dus ook is het factuur bedrag 210 euro, dan mag het incasso bureau maar 40 euro aan kosten in rekening brengen.

Met onze calculator bovenaan deze pagina kunt u zelf gemakkelijk de wik kosten brekenen.

Wettelijke incassokosten die een incassobureau in rekening brengt

Tarief excl. BTW Hoofdsom
15% met minimum van € 40,- Over eerste € 3.000,-
10% Over de volgende € 3.000,-
8% Over de volgende € 9.000,-
5% Over de volgende € 45.000,-
3% Over het meerdere

 

 

No cure no pay: uw debiteur is de incassokosten verschuldigd

Via onze unieke aanpak streven we naar een eerlijke en rechtvaardige oplossing voor alle betrokken partijen. In dit proces verhalen we de kosten op de schuldenaar, waardoor de last op onze klanten verlicht wordt. Indien de schuldenaar echter niet voldoet aan hun financiële verplichtingen, beschikken we over de noodzakelijke juridische middelen om betaling af te dwingen via het gerechtelijk systeem. Bij Intercash ligt onze toewijding in het faciliteren van een harmonieus proces voor het terugvorderen van schulden, terwijl we te allen tijde transparantie en verantwoordelijkheid waarborgen. No pay no cure betekent dat indien de vordering niet te innen valt, u niet betaald.

Wat zijn de kosten van een gerechtelijk traject?

De incassokosten gelden voor de buitengerechtelijke incasso procedure. In dit traject worden de meeste vordering voldaan. Maar stel dat het niet lukt in het minnelijke traject om uw vordering te innen.

Dan is de volgende stap een gerechtelijke procedure aan te spannen om alsnog uw betaling en de kosten te innen, waarbij beslag leggen een optie kan zijn. Echter, zijn hier kosten aan verbonden welke u grotendeels meestal kunt verhalen op uw debiteur. Deze kosten bestaan uit het griffierecht van de rechtbank, het betekenen van de dagvaarding door de deurwaarder en het opmaken daarvan door een advocaat of jurist.

De kosten zijn geheel afhankelijk van de hoogte van de vordering. Zo is het griffierecht (De kosten van de rechtbank om een zaak te beginnen) geheel afhankelijk van de hoogte van de vordering en of uw debiteur een rechtspersoon of particulier betreft.

De hoogte van de kosten voor juridische bijstand van een jurist of advocaat zijn geheel afhankelijk van het aantal uren. Alleen de deurwaarder kosten zijn wettelijk vastgesteld.

Indien u een toewijzend vonnis heeft behaald draait uw debiteur op voor de gemaakte proceskosten. In de dagvaarding worden de proceskosten namelijk mee gevorderd. Dus indien u de zaak heeft gewonnen, betaalt u dus niets.

Welke kosten mag een incasso bureau rekenen naast de onbetaalde facturen?

Het is geheel afhankelijk welke kosten een incassokantoor mag rekenen of het een zakelijke debiteur betreft of een particulier. Dit heeft te maken met de rente. Bij een particulier mogen er alleen de contractuele rente naast de incassokosten in rekening brengen, en bij een zakelijke debiteur de handelsrente. Hierdoor kunnen de kosten dus variëren. Daarom hebben we bij onze incassokosten calculator ook verschillende opties die u kunt aanvinken.

De incassokosten zijn wettelijk geregeld en gaan naar een staffel, waar een incassokantoor niet van af mag wijken.

Welke incassobureau kosten van het incassobureau zijn te verhalen?

De kosten die het incassobureau rekent bestaan uit incassokosten en rente. De kosten voor zakelijke debiteuren bestaat uit de incassokosten en handelsrente. Dit geldt zowel voor de wettelijke als contractuele rente en incassokosten.

Wel kan het zo zijn dat een rechter de contractuele incassokosten en of rente matigt welke zijn gevorderd. Dit verschilt per rechter en rechtbank.

Waarom Intercash?

Intercash biedt niet alleen incassodienten aan zoals een regulier incassobureau doet, maar wij bieden een scala aan diensten zoals gerechtelijke procedures, debiteuren beheer en juridisch advies. Zo kunnen wij het volledige incassotraject van eerste aanmaning tot aan het behaalde vonnis en beslaglegging voor u verzogen.

In het minnelijke incassotraject incasseren wij met het oogpunt op het behoudt van uw klantrelatie. We zijn namelijk zelf ook ondernemer, en weten als geen ander hoe belangrijk een klantrelatie is voor uw bedrijf. Als na het versturen van meerdere herinneringen de debiteur nog niet overgaat tot betaling, voeren wij de druk wel op.

Na het minnelijke incassotraject kunnen we eventueel het gerechtelijke incasso traject starten, waarbij we de rechter om een oordeel zullen vragen. Ook vorderen wij bij een gerechtelijke procedure de incassokosten en wettelijke rente voor u mee. 

 

Kost het inschakelen van een incassobureau geld?

Het is voor u als schuldeiser van belang om te weten of het u geld kost indien u een incassotraject start. Inde meeste gevallen kosten het incassotraject u niets. Dit komt doordat Intercash werkt op basis van No cure, No pay. Indien het aankomt op een gerechtelijke procedure, zijn de kosten voor de verliezende partij. Alleen inndien u een gerechtelijke procedure verliest komen de kosten voor uw rekening. Ook als er niets te halen valt bij uw debiteur, komen de kosten voor uw rekening. Onze juristen bekijken daarom altijd eerst samen met u of er een slagingskans is en of uw debiteur geen spreekwoordelijke kale kip is.

Zit de deurwaarder bij de kosten in?

De deurwaarder heeft vaste kosten welke hij in rekening mag brengen. Deze kosten zullen naast de incassokosten gevorderd worden. Indien u de zaak wint bij de rechtbank zullen deze kosten vergoed worden. De kosten van de deurwaarder zijn vastgelegd in het Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders.

kosten incassobureau en deurwaarder

 

Wie betaalt de btw over de kosten van het incassobureau?

Naast de incassokosten en rente mag een incasso bureau of schuldeiser ook btw rekenen over de incassokosten. Dit is echter alleen toegestaan wanneer u als schuldeiser zelf niet btw-plichtig bent. Bijvoorbeeld bij een bedrijf welke niet btw plichtig is. In dat geval moet de schuldenaar dus 21% btw betalen boven op de kosten.

Indien u als schuldeiser wel btw plichtig bent, ontvangt u een eindafrekening met daarin de btw over de kosten van de incassokosten. Echter, kunt u deze kosten bij de voorbelasting aftrekken.

Wat betekent WIK bij incassokosten?

WIK is een afkorting van de term “Wet Incasso Kosten”. Soms komt de afkorting BIK ook voor. BIK is een afkorting voor “Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten”.

Een incassokantoor moet altijd de wettelijke incassokosten hanteren volgens de staffel van de WIK / BIK. Daarom hebben we een handige calculator gemaakt op deze pagina die de WIK kosten berkent. 

Mag een incassobureau ook bureau en of dossierkosten berekenen?

Het gebeurt helaas nog vaak dat de kosten van een incassobureau ook kosten zoals bureau kosten en of dossierkosten worden mee gevorderd. Echter, is er geen enkele grondslag voor bureau kosten en of dossierkosten.

Helaas maken nog veel hier misbruik van door de bureau en of dossierkosten toch mee te nemen in de vordering. Worden deze onrechtmatige kosten voldaan, heeft het incassobureau dus extra inkomsten. Controleer daarom altijd goed of alle kosten die berekent zijn wel koppend zijn!

Hoe voorkom ik de kosten van een incassobureau?

Door tijdig de facturen te voldoen welke u heeft ontvangen. Indien u de ontvangen facturen niet binnen het gestelde termijn kunt voldoen, neem dan altijd contact op met de opdrachtgever voor een betalingsregeling.

Indien u het niet eens bent met de factuur, dient u dit tijdig te melden. U dient dan wel met een onderbouwing te komen met bewijs waarom u de factuur betwist. Mocht de zaak uiteindelijk bij de rechter komen, dan oordeelt de rechter aan de hand van de aangeleverde feiten of uw betwisting terecht is. Indien uw betwisting afgewezen is en u de zaak heeft verloren, komen alle kosten voor uw rekening.

Veelgestelede vragen over de kosten van een incassobureau

Vanaf welk bedrag kan ik een incassobureau inschakelen?

U kunt voor elk openstaande bedrag een incassobureau in handen nemen. Of het nu gaat om een laag factuur bedrag of een hoog bedrag, het is altijd de moeite waard om het uit handen te geven aan eeen incassobureau. Het is immers het geld waar u recht op heeft. Er geldt een minimumbedrag van 40 euro aan wettelijke incassokosten. Ook bij een laag factuurbedrag moet uw debiteur dus minimaal 40 euro aan incassokosten betalen bovenop de onbetaalde factuur.

Moet ik incassokosten betalen?

Als u niet tijdig uw factuur voldoet, loopt u het risico dat de schuldeiser de vordering overdraagt aan een incassobureau. Vanaf dat moment bent u wettelijke gezien incassokosten verschuldigd.

Bent u een particulier? Dan dient u eerst een veertiendagen brief ontvangen te hebben met daarin de aanzegging dat u nog binnen 14 dagen na het ontvangen van het bericht de openstaande betaling kunt voldoen. Ook dient er in de brief vermeld te worden wat de hoogte van de incassokosten zijn indien u niet binnen 14 dagen de betaling voldoet. Heeft u geen veertiendagenbrief ontvangen? Dan hoeft u wettelijke gezien geen incassokosten te betalen.

Voor zakelijke debiteuren is deze brief niet verplicht. Een zakelijke debiteur is incassokosten verschuldigd vanaf 30 dagen na factuurdatum.

Meer informatie over de incassokosten?

Heeft u een vraag over de incassokosten? Of heeft u een andere vraag? Onze juristen staan u graag te woord om u verder te helpen!

Bel ons op telefoonnummer: 038 – 332 63 09

check 1 Direct een jurist met kennis aan de lijn

check 1 Gratis juridisch advies

check 1 Op werkdagen van 9:00 – 17:30 bereikbaar

check 1 Gratis voor ondernemers en ZZP-ers