Kosten incassobureau

Kosten incassobureau intercash header

Kosten incassobureau waar bestaan die uit?

U bent benieuwd wat het kost om een incassobureau in te schakelen? Of op zoek naar welke kosten een incassobureau in rekening mag brengen? Wij geven u graag uitleg op deze vragen. Intercash incasso en juristen verhalen de incasso kosten en wettelijke rente bijna altijd op uw debiteur. Indien de volledige vordering wordt voldaan, betaalt u dus niets!

Wat als de debiteur de kosten van een incassobureau niet betaalt?

Indien de debiteur de incassokosten en wettelijke rente niet wil betalen, kunnen onze juristen deze debiteur met juridische kennis overtuigen om toch tot betaling over te gaan. Indien de betaling dan nog uitblijft kunnen wij procederen. Wij hebben al vaak rechtszaken gewonnen om de incassokosten en wettelijke rente te vorderen. 9 van de 10 keer wordt het door de rechter toegewezen.

Zie de vonnis van de rechtbank welke wij gewonnen hebben: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOVE:2021:1886

Indien u een incassobureau inschakelt kost dit geld, aangezien een incassobureau ook een bedrijf is welke winst moet maken.

Het belangrijkste is namelijk dat uw debiteur de incassokosten en wettelijke rente dient te betalen.

Indien u een incassobureau inschakelt kost het u in de meeste gevalen dus geen geld omdat wij de kosten verhalen op uw debiteur. Dit is echter alleen het geval voor de wettelijke rente en incassokosten. Het geld niet voor de buitenrechtelijke incassokosten en overige kosten die een incassobureau in rekening brengt.

Mocht de debiteur de incassokosten en wettelijke rente niet willen betalen kunnen de juristen van Intercash via een gerechtelijke procedure de kosten afdwingen. Wij hebben al meerdere rechtszaken gewonnen voor het innen van de incassokosten en wettelijke rente.

Intercash incasso en juristen is van mening dat een incassotraject u niets mag kosten en zelfs rente moet opleveren. Uw debiteur betaalt de incassokosten en wettelijke rente. Indien uw debiteur deze kosten niet betaald kunnen wij een procedure starten om alsnog de kosten te innen.

Welke kosten mag een incassobureau inrekening brengen? Dat is geheel afhankelijk van de vraag aan wie de kosten in rekening zijn gebracht. Aan de opdrachtgever kan een incassobureau alleen de koesten in rekening brengen welke zijn overeengekomen. Bij de debiteur kunnen alleen de wettelijke toegestane koesten in rekening worden gebracht, zoals de wettelijke rente en incassokosten.

De incassokosten zijn zeer gemakkelijk online te berekenen. Er zijn tal van rekenprogramma’s op het internet te vinden welke voor u de incassokosten en wettelijke rente uitrekenen.

Hoe kan ik de wettelijke rente bekeken van een incassobureau?

De wettelijke rente kan heel gemakkelijk berekend worden via: wettelijkerente.net

Op de website kunt u gemakkelijk de wettelijke rente, contractuele rente en de wettelijke handelsrente bekeken.

Nee het is zeker niet verstandig om een incassobureau niet te betalen. Intercash incasso en juristen maakt het soms mee dat een de debiteur de incassokosten en wettelijke rente niet wil betalen. Aangezien wij juristen zijn en geen incassomedewerkers kunnen wij juridisch zeer goed onderbouwen waarom de debiteur toch maar over moet gaan tot betalen. Indien er dan nog geen betaling komt, kunnen wij procederen voor de kosten. Wij hebben al veel zaken gewonnen als het gaat om het innen van de kosten!

Zowel de incassokosten als de wettelijke rente zijn verhaalbaar. Overige kosten zijn weer niet te verhalen van een incassobureau.

De incassokosten en rente mogen in het buitengerechtelijke incassotraject niet hoger zijn dan rechtsgeldig is afgesproken en of toegestaan.

Indien er is afgesproken dat een contractuele rente in plaats van de wettelijke rente is verschuldigd is in beginsel geldig. Dit geld zowel bij zakelijke als particuliere debiteuren.

Bij een incassotraject bij particuliere debiteuren bestaan de kosten uit de wettelijke rente en incassokosten.

Indien er geen contractuele rente is afgesproken geldt te wettelijke rente. De reguliere wettelijke rente is dan van toepassing. Indien het om bedrijven onderling gaat, geldt de wettelijke handelsrente.

Daarom Intercash incasso en juristen

● Snelle incasso in binnen en buitenland volgens uw wensen
● No cure, no pay (zie onze algemene voorwaarden op deze site.)
● De incassokosten zijn voor rekening van uw debiteur
● Gratis eerste lijn juridisch advies door onze ervaren juristen
● Wij benaderen uw klant respectvol
● Intercash heeft een hoog slagingspercentage 93%
● Uw dossier: 24 uur per dag online inzichtelijk
● Binnen een week na betaling geld op uw rekening

Klanten beoordelen ons met een: