Incassoprocedure starten

Hoe ziet een incassoprocedure eruit?

Incassoprocedure is een ander woord voor een incasso traject en kan bestaan uit 3 stappen. Zo is er een minnelijk incassotraject, een juridische traject en een gerechtelijk traject. In al deze stappen kunnen onze incasso juristen u 100% ontzorgen. Wij trachten in de minnelijke incasso fase zo snel als mogelijk uw onbetaalde factuur te innen met de nieuwste technieken op het gebied van incasseren.

Het minnelijke traject

Een minnelijke incassoprocedure is de eerste stap die u kunt zetten om uw onbetaalde facturen te laten innen. Onze incasso juristen sturen brieven, e-mails, sms’jes, whatsapp berichten en bellen om uw debiteur te sommeren de betaling te voldoen. In dit minnelijke incassotraject is ons slagingspercentage maar liefst 93%!

De gerechtelijke procedure 

Het gerechtelijke traject is het laatste stadia van de incassoprocedure. De debiteur wil niet betalen en lijkt vrijwillig niet in beweging te krijgen om de openstaande vordering te voldoen. Dan is het tijd om de betaling af te dwingen via de rechtbank. Onze juristen maken de dagvaarding op en verzenden deze naar de deurwaarder om deze te betekenen bij de debiteur. In de dagvaarding staat wanneer de zaak dient bij de bevoegde rechtbank. De rechter zal vonnis gaan wijzen. Indien u een toewijzend vonnis heeft, kunt u beslag maatregelen nemen om zo de betaling af te dwingen. U kunt dan denken aan bankbeslag, derdenbeslag of beslag op eigendommen.

Het juridische traject

Als er in het minnelijke incassotraject verweer gevoerd wordt door de debiteur en of een jurist is het tijd voor het juridische incassotraject. Niet altijd is het namelijk een onbetaalde factuur. Zo kan het ook om een klacht gaan. Onze juristen gaan in dit traject uw dossier juridisch bekijken en verweer voeren met juridische onderbouwingen. Zo trachten we alsnog betaling af te dwingen om een gerechtelijke procedure te voorkomen

Daarom kiest u voor ons

check   Een incasso procedure starten door ervaren incassojuristen
check   Een hoog slagingspercentage van 93%
check   Direct een brief, mail, sms en Whatsapp naar uw debiteur met een betaalverzoek
check   Binnen een uur na opdracht actie van een ervaren incasso jurist
Uw debiteur betaald de incassokosten van de incassoprocedure
check   U ontvangt de wettelijke rente op uw rekening van de incassoprocedure
check   Al een betrouwbaar incassobureau voor een incassoprocedure sinds 1983

 Incassoprocedure via een incassobureau? 

U kunt een incassoprocedure starten bij een incassobureau, alleen deze kunnen vaak niets! Als er verweer komt in de incasso traject weet een niet juridisch onderlegde incassomedewerker vaak geen verweer terug te voeren. Onze incassojuristen kunnen bij verweer goed met een juridisch onderbouwd antwoord komen om uw debiteur over te halen om maar beter de vordering te voldoen. Ook kunnen onze incassojuristen u helpen met dagvaarden en procederen voor de rechtbank.

Hoe start u een incassoprocedure?

Indien uw openstaande facturen al over de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen na factuurdatum zijn, kunt u een incasso traject starten. U kunt gemakkelijk online uw incasso procedure starten door op onze webiste op de groene button te klikken. Hierna vult u alle gevraagde gegevens in en upload uw onbetaalde facturen. Nadat wij uw incasso aanvraag binnen hebben, gaan wij meteen aan de slag om uw openstaande facturen zo snel als kan te innen.

De kosten van een incassoprocedure

Wat zijn de kosten van een incasso en wie betaalt deze kosten? Een incassoprocedure is geheel kosteloos. Volgens de wet is uw debiteur verantwoordelijk voor de kosten. Wij verhalen dus de kosten op uw debiteur.

Uw debiteur is immers de veroorzaker van de kosten door de facturen niet tijdig te voldoen.