B2B incasso

Wat is B2B incasso?

B2B incasso betekent het incasseren van openstaande vorderingen tussen bedrijven. U heeft als bedrijf goederen en of diensten geleverd, maar het andere bedrijf voldoet de facturen niet. Dan is het tijd om Intercash in te schakelen om alsnog de openstaande facturen voldaan te krijgen. Intercash is gespecialiceerd in incasso b2b.

Met onze unieke werkwijze gaan onze incasso juristen al binnen een half uur na het indienen van uw opdracht aan de slag. Onze incasso juristen bekijken uw case grondig en indien nodig kunnen onze juristen uw debiteur in juridische zin overtuigen om toch maar beter over te gaan tot betaling.

Een succesvol b2b incasso traject

Voor alle B2B incasso opdrachten heeft Intercash incasso juristen een eigen uniek systeem om uw vordering snel te innen. Veel ondernemers zitten dagelijks veel op hun mobiele telefoon te surfen. Veel incassobureaus sturen brieven welke al snel aan de kant worden gelegd, of niet bij de juiste persoon binnen de organisatie overhandigd. Onze unieke B2B incasso aanpak is er op gericht om zo snel mogelijk de betaling te innen. Wij sturen uw schuldenaar meteen een Whatsapp, sms en mail. Indien ons systeem ziet dat er een bericht is gelezen, krijgt een van onze juristen een melding en neemt direct contact op om de schuldenaar te bewegen om de openstaande vordering te voldoen.

B2B incasso of B2C, wat is het verschil?

B2B incasso is het incassotraject wat loopt tussen een bedrijf en een ander bedrijf. B2C is het traject wat tussen een bedrijf en een consument loopt. De wet biedt meer bescherming aan een consument dan aan bedrijven als het gaat om het innen van openstaande facturen via een B2B incassobureau.

Bij een B2C incasso traject dient er eerst een zogenaamde WIK of 14 degenbrief verzonden te worden aan de consument om aanspraak te kunnen maken op de wettelijke incassokosten en rente.

Slagingspercentage

Beoordeeld door klanten

bedrijven geholpen

B2B incasso en de kosten

Indien u een incassobureau inschakelt, worden er incassokosten in rekening gebracht. Deze incassokosten verhalen wij op uw debiteur. Deze kosten zijn bij wettelijk bepaald in de Wet Incasso Kosten (wik). Bij een B2B incasso traject is het niet verplicht een wettelijke 14 dagen brief te verzenden met de exacte hoogte van de incassokosten. Indien uw debiteur niet binnen de wettelijke 30 dagen na factuur datum de betaling voldoet, kunt u een incassobureau in arm nemen. Echter is het voor uw klantrelatie wel verstandig herinneringen en aanmaningen te zenden. 

Snel en kort op de bal

Indien u onbetaalde facturen heeft, kunt u deze aan ons overdragen voor een incasso B2B traject. Na het indienen van uw incasso opdracht gaan onze juristen meteen aan de slag. Uw debiteur is binnen een half uur na de opdracht al op de hoogte van de vordering.

Intercash heeft een eigen unieke incasso systeem speciaal voor de incasso B2B. Ons systeem stuurt uw debiteur een brief, mail, sms, WhatsApp en via andere sociale media kanalen. Indien uw debiteur online komt, krijgen onze juristen een melding en bellen uw debiteur direct op om tot een betaling en of betalingsregeling te komen.

Waarom wij andere incassobureaus ver achter ons laten 

U zoekt een incassobureau voor uw openstaande facturen als ondernemen, maar welke moet u kiezen? Intercash incasso en juristen laat andere incassobureaus ver achter zich. Bij incassobureaus werken vaak studenten of incassomedewerkers welke geen enkele juridische kennis hebben. Bij een betwisting van de vordering weten deze medewerkers vaak niet wat ze met dit verweer aan moeten. Intercash incasso is een klein kantoor waar alleen ervaren juristen werken. Wij doen alleen incasso opdrachten voor B2B incasso, ZZP-ers en het MKB. Onze juristen weten bij verweer als geen ander hoe ze dit moeten aanpakken en de debiteur met een goed juridisch onderbouwd antwoord bewegen tot betaling.

Hoe ziet een incasso procedure er uit?

U wilt een B2B incasso procedure starten, maar vraagt zich af hoe deze procedure verloopt en welke stappen er worden genomen. Een incassoprocedure bestaat uit verschillende stappen en elk incassodossier vereist een unieke aanpak. Hier leggen we stap voor stap uit hoe een incassoprocedure verloopt en wat u kunt verwachten.

In de minnelijke incassofase zetten onze juristen alles op alles om vrijwillige betaling te verkrijgen van uw debiteur. Onze incasso juristen sturen brieven, sms’jes, WhatsApp-berichten, e-mails en nemen telefonisch contact op met uw debiteur. Bij ons kantoor voldoen debiteuren in 93% van de gevallen binnen een week de vordering in deze minnelijke incassofase.

Als onze juristen er niet in slagen om betaling af te dwingen tijdens het vrijwillige incassotraject, kunnen zij de schuldenaar dagvaarden en een toewijzend vonnis verkrijgen via de rechtbank. Onze juristen begeleiden u in dit juridische proces van A tot Z. Zelfs bij betwiste vorderingen weten onze incasso juristen precies hoe te handelen.

Na het verkrijgen van een toewijzend vonnis van de rechtbank proberen onze juristen een laatste poging te doen om de debiteur tot betaling aan te sporen. Als de debiteur niet betaalt, sturen onze juristen het vonnis naar onze deurwaarder om executiemaatregelen te nemen. De deurwaarder zal verschillende beslagmaatregelen nemen om uw vordering te innen.