intercash account  Klant login   |   intercash betalen  Betalen

B2B incasso

Wat is B2B incasso?

B2B incasso betekent het incasseren van openstaande vorderingen tussen bedrijven. U heeft als bedrijf goederen en of diensten geleverd, maar het andere bedrijf voldoet de facturen niet. Dan is het tijd om Intercash in te schakelen om alsnog de openstaande facturen voldaan te krijgen. Intercash is gespecialiseerd in het effectief incasseren met onze incasso b2b methode.

Met onze unieke bewezen werkwijze gaan onze incasso juristen al binnen een half uur na het indienen van uw opdracht aan de slag om uw vordering snel te incasseren. Onze incasso juristen bekijken uw case grondig en indien nodig kunnen onze juristen uw debiteur in juridische zin overtuigen om toch maar beter over te gaan tot betaling.

Klantervaringen over onze B2B incasso

Klein en persoonlijk incassobureau, waarbij je geen nummer bent. Ze weten onze vorderingen altijd snel te innen. Ook weten ze heel goed hoe alles juridisch in elkaar zit, waardoor ze goed kunnen optreden tegen klanten met smoesjes.

1.2.3. Machineverhuur B.V.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe tevreden ik ben met de service die ik heb ontvangen van Intercash Incasso Juristen! Vanaf het allereerste contact hebben ze mijn probleem serieus genomen en direct actie ondernomen. Hun snelle respons en doortastendheid hebben ervoor gezorgd dat mijn onbetaald factuur snel werd afgehandeld, wat voor mij als ZZP’er van onschatbare waarde is.

PakiloMedia

Ik had als zzp’er een opdrachtgever die niet wou betalen en mij gewoonweg negeerde op alle mogelijke manieren. Na het zoeken op internet heb ik de facuur uit handen gegeven aan Intercash. Tot mijn verbazig was de betaling binnen 2 dagen al binnen. Ik wil Marc bedanken voor de goede service!

Jordy viscsher

Een succesvol b2b incasso traject

Voor al uw B2B incasso opdrachten heeft Intercash een eigen innovatief en bewezen systeem ontwikkeld om uw vorderingen snel en effectief te innen. In een tijd waarin ondernemers dagelijks veel tijd doorbrengen op hun mobiele apparaten, realiseren we ons dat traditionele benaderingen zoals brieven vaak worden genegeerd en vaak niet bij de juiste persoon binnen de organisatie belanden. Onze unieke aanpak in B2B-incasso is daarom gericht op het maximaliseren van de kans op snelle betaling van uw openstaande factuur.

We nemen direct actie door uw schuldenaar te benaderen via meerdere kanalen, waaronder WhatsApp, sms en e-mail. Zodra ons systeem aangeeft dat het bericht is gelezen, wordt een van onze gespecialiseerde juristen automatisch op de hoogte gesteld. Deze jurist zal direct persoonlijk contact opnemen met de schuldenaar om hen te sommeren om de openstaande vordering zo spoedig mogelijk te voldoen. Met deze bewezen proactieve aanpak innen wij de meeste vorderingen vaak al binnen een week na opdracht.

B2B incasso of B2C, wat is het verschil?

B2B incasso is het incassotraject wat loopt tussen een bedrijf en een ander bedrijf. B2C is het traject wat tussen een bedrijf en een consument loopt. De wet biedt meer bescherming aan een consument dan aan bedrijven als het gaat om het innen van openstaande facturen via een B2B incassobureau.

Bij een B2C incasso traject dient er eerst een zogenaamde WIK of 14 degenbrief verzonden te worden aan de consument om aanspraak te kunnen maken op de wettelijke incassokosten en rente.

Slagingspercentage

Beoordeeld door klanten

bedrijven geholpen

B2B incasso: wat zijn de kosten?

Indien u een incassobureau inschakelt, worden er incassokosten in rekening gebracht. Deze incassokosten verhalen wij op uw debiteur. Deze kosten zijn bij wettelijk bepaald in de Wet Incasso Kosten (wik). Bij een B2B incasso traject is het niet verplicht een wettelijke 14 dagen brief te verzenden met de exacte hoogte van de incassokosten. Indien uw debiteur niet binnen de wettelijke 30 dagen na factuur datum de betaling voldoet, kunt u een incassobureau in arm nemen. Echter, is het voor uw klantrelatie wel verstandig herinneringen en aanmaningen te zenden.

Snel en kort op de bal

Indien u onbetaalde facturen heeft, kunt u deze aan ons overdragen voor een incasso B2B traject. Na het indienen van uw incasso opdracht gaan onze juristen meteen aan de slag. Uw debiteur is binnen een half uur na de opdracht al op de hoogte van de vordering.

Intercash heeft een eigen unieke incasso systeem speciaal voor de incasso B2B. Ons systeem stuurt uw debiteur een brief, mail, sms, WhatsApp en via andere sociale media kanalen. Indien uw debiteur online komt, krijgen onze juristen een melding en bellen uw debiteur direct op om tot een betaling en of betalingsregeling te komen.

Waarom wij andere incassobureaus ver achter ons laten 

U zoekt een incassobureau voor uw openstaande facturen als ondernemen, maar welke moet u kiezen? Intercash incasso en juristen laat andere incassobureaus ver achter zich. Bij incassobureaus werken vaak studenten of incassomedewerkers welke geen enkele juridische kennis hebben. Bij een betwisting van de vordering weten deze medewerkers vaak niet wat ze met dit verweer aan moeten. Intercash incasso is een klein kantoor waar alleen ervaren juristen werken. We doen alleen incasso opdrachten voor B2B incasso, ZZP’ers en het MKB. Onze juristen weten bij verweer als geen ander hoe ze dit moeten aanpakken en de debiteur met een goed juridisch onderbouwd antwoord bewegen tot betaling.

B2B incasso specialist aan het woord

Marc Tukker

Marc Tukker

Jurist

Ik ben gespecialiseerd in het incasseren van B2B vorderingen binnen Intercash. Ik doe er alles aan om de openstaande factuur van de ondernemer snel geincasseerd wordt en de klantrealtie behouden blijft. Vaak kom ik tegen dat een factuur niet betaalt wordt door een bedrijf omdat er een geschil is. Dit is vaak te vorkomen door duidelijke afspraken vast te leggen in uw algemene voorwaarden.

Hoe ziet een b2b incasso procedure er uit?

U wilt een B2B incasso procedure starten, maar vraagt zich af hoe deze procedure verloopt en welke stappen er worden genomen. Een incassoprocedure bestaat uit verschillende stappen en elk incassodossier vereist een unieke aanpak. Hier leggen we stap voor stap uit hoe een incassoprocedure verloopt en wat u kunt verwachten.

In de minnelijke incassofase zetten onze juristen alles op alles om vrijwillige betaling te verkrijgen van uw debiteur. Onze incasso juristen sturen brieven, sms’jes, WhatsApp-berichten, e-mails en nemen telefonisch contact op met uw debiteur. Bij ons kantoor voldoen debiteuren in 93% van de gevallen binnen een week de vordering in deze minnelijke incassofase.

Als onze juristen er niet in slagen om betaling af te dwingen tijdens het vrijwillige incassotraject, kunnen zij de schuldenaar dagvaarden en een toewijzend vonnis verkrijgen via de rechtbank. Onze juristen begeleiden u in dit juridische proces van A tot Z. Zelfs bij betwiste vorderingen weten onze incasso juristen precies hoe te handelen.

Na het verkrijgen van een toewijzend vonnis van de rechtbank proberen onze juristen een laatste poging te doen om de debiteur tot betaling aan te sporen. Als de debiteur niet betaalt, sturen onze juristen het vonnis naar onze deurwaarder om executiemaatregelen te nemen. De deurwaarder zal verschillende beslagmaatregelen nemen om uw vordering te innen.

Advies nodig of een vraag na het lezen van deze pagina? 

Heeft u een vraag over onze b2b incasso procedure? Of heeft u een andere vraag? Onze juristen staan u graag te woord om u verder te helpen!

Bel ons op telefoonnummer: 038 – 332 63 09

check 1 Direct een jurist met kennis aan de lijn

check 1 Gratis juridisch advies

check 1 Op werkdagen van 9:00 – 17:30 bereikbaar

check 1 Gratis voor ondernemers en ZZP-ers