intercash account  Klant login   |   intercash betalen  Betalen

Incassobureau inschakelen voor uw openstaande facturen?

Bent u op zoek naar een betrouwbaar incassobureau om uw onbetaalde facturen te laten innen? Bij Intercash begrijpen we de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het innen van openstaande facturen. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft over het inschakelen van een incassobureau.

Ons incassobureau biedt een uitgebreid scala aan diensten om u te ondersteunen bij het innen van onbetaalde facturen. Van herinneringen tot juridische stappen, wij nemen dit volledig uit handen zodat u zich kunt richten op uw bedrijf. Door ons in te schakelen kunt u profiteren van:

check No cure no pay incasso op maat

check Een persoonlijke benadering van uw debiteur

check Deskundige juristen behandelen uw dossier.

check Transparante communicatie en updates over de voorgang

check Een succespercentage dat hoger ligt dan bij reguliere incassobureaus

check Een efficiënte en effectieve incassoprocedure

Waarom 7000+ klanten voor ons kozen

check #1 incassering in binnen en buitenland!

check Een vast contactpersoon vor uw zaak

check 100% uitkering van de hoofdsom

check Incasso specialisten voor bedrijven

check Ervaren juristen met kennis van zaken

check Direct dezelfde dag actie door een jurist

Waar anderen stoppen, gaan wij verder

Heeft u te maken met een onbetaalde factuur die maar niet voldaan wordt? Bij ons bent u aan het juiste adres om als ondernemer uw geld te innen. We beginnen met een vriendelijke benadering, omdat het kan zijn dat de factuur simpelweg over het hoofd gezien is door de debiteur. Daarom sturen we een nette herinnering en nemen we telefonisch contact op om de debiteur aan zijn betalingsverplichtingen te herinneren. Als er na meerdere herinneringen geen betaling volgt, schroeven we geleidelijk de druk op om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u als ondernemer recht op heeft.

Daarnaast kunnen we het volledige incassotraject voor uw onderneming, van het minnelijke incasso traject op basis van no cure, no pay tot aan het starten van een gerechtelijke procedure en zelfs het aanvragen van het faillissement van uw debiteur. Met onze gespecialiseerde incassojuristen, advocaten en samenwerking met ervaren deurwaarders staan we voor u en uw onderneming klaar. Als u een incassobureau wilt inschakelen, zijn onze incassospecialisten u graag van dienst.

Wat u zelf kunt doen voordat u een incasso inschakelt

Voordat u een incassobureau inschakelt, zijn er verschillende stappen die u zelf kunt ondernemen om uw openstaande facturen te innen en mogelijke geschillen met uw klant op te lossen. Hier zijn enkele tips van onze experts die u kunt overwegen te gebruiken:

  1. Communiceer duidelijk: Neem contact op met de debiteur en vraag vriendelijk maar vastberaden naar de reden waarom de facturen nog niet betaalt zijn. Soms zijn er misverstanden of financiële problemen die kunnen worden opgelost door open communicatie.
  2. Stuur herinneringen en een aanmaning: Stuur betalingsherinneringen en een aanmaning naar de debiteur met duidelijke maak korte betalingstermijnen. Geef aan dat verdere stappen worden overwogen als de openstaande betaling niet binnen een bepaalde termijn wordt ontvangen.
  3. Bied eventueel een betalingsregelingen aan: Als de debiteur financiële problemen heeft, overweeg dan om een ​​betalingsregeling aan te bieden. Dit kan helpen om de betaling te ontvangen en de klantrelatie te behouden.
  4. Leg alle communicatie altijd schriftelijk vast: Zorg ervoor dat alle communicatie met de debiteur schriftelijk wordt vastgelegd, inclusief e-mails, brieven en notities van telefoongesprekken. Dit kan later van pas komen als bewijsmateriaal indien u een gerechtelijke procedure wenst te starten.
  5. Raadpleeg juridisch advies: Als de debiteur niet reageert op uw verzoeken of als er sprake is van een geschil, overweeg dan om juridisch advies in te winnen voordat u verdere stappen onderneemt. Een jurist kan u helpen de juiste juridische stappen te nemen en uw rechten te beschermen.

Door deze stappen te volgen, kunt u proberen openstaande facturen op te lossen zonder de tussenkomst van een incassobureau. Dit kan niet alleen tijd en geld besparen, maar ook de klantrelatie behouden en een mogelijke gang naar de rechter te voorkomen.

Al vele bedrijven geholpen met openstaande facturen

Wilt u als bedrijf een incassobureau inschakelen? Heeft u een onbetaalde factuur die al ver over de wettelijke betaaltermijn van 30 dagen heen is? Schakel dan nu een incassobureau in om uw openstaande posten te innen. Wacht niet langer, want wat heeft u aan een klant die niet betaalt? Als u al meerdere herinneringen en aanmaningen heeft gestuurd en geen reactie krijgt, is het tijd om actie te ondernemen. Ons incassobureau zorgt ervoor dat uw klanten behouden blijven tijdens het incassoproces. 

Onze succesverhalen

Ontdek hier de inspirerende verhalen van klanten die met succes gebruik hebben gemaakt van onze incassodiensten.

 

Klein en persoonlijk incassobureau, waarbij je geen nummer bent. Ze weten onze vorderingen altijd snel te innen. Ook weten ze heel goed hoe alles juridisch in elkaar zit, waardoor ze goed kunnen optreden tegen klanten met smoesjes.

1.2.3. Machineverhuur B.V.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe tevreden ik ben met de service die ik heb ontvangen van Intercash Incasso Juristen! Vanaf het allereerste contact hebben ze mijn probleem serieus genomen en direct actie ondernomen. Hun snelle respons en doortastendheid hebben ervoor gezorgd dat mijn onbetaald factuur snel werd afgehandeld, wat voor mij als ZZP’er van onschatbare waarde is.

PakiloMedia

Goed geholpen met een succesvol resultaat. Heldere communicatie en overzichtelijk incasseringsproces.

Petra Nordholt

Hoe gaat een incassoprocedure in zijn werk?

Intercash maakt gebruik van een daadkrachtige en snelle incasso methode om te zorgen dat uw openstaande vordering snel geincasseert wordt. Dit doen wij met ons eigen uniek ontworpen incassosysteem wat zich keer op keer heeft bewezen. De meeste vorderingen worden namelijk al binnen een week voldaan door deze unieke methode. Met deze methode voeren wij de druk snel op om een snelle betaling af te dwingen. Hieronder leggen wij u de stappen om een incassobureau in te schakelen voor openstaande vorderingen aan u uit.

Stap 1: Dien uw openstaande vordering in via onze website om het buitengerechtelijke incassotraject te starten. Wij sturen herinneringen via verschillende kanalen en voeren de druk op om betaling of een regeling te verkrijgen. Persoonlijk contact wordt opgenomen met de debiteur om de redenen voor onbetaalde facturen te achterhalen.

Stap 2: Als de debiteur niet betaalt na herinneringen, sturen wij een laatste sommatie met termijn om gerechtelijke stappen te voorkomen. De debiteur wordt gewezen op mogelijke hoge kosten die voor zijn rekening zullen komen bij verdere juridische procedures.

Een expert van ons incassobureau aan het woord

Marc Tukker

Marc Tukker

Jurist

Als ervaren jurist bij Intercash kom ik vaak ondernemers tegen die terughoudend zijn om een incassobureau in te schakelen, uit angst voor het schaden van hun klantrelaties. Met onze persoonlijke aanpak zorgen we ervoor dat uw zakelijke relaties intact blijven. Wanneer u zelf al meerdere pogingen heeft ondernomen om betalingen te innen, is het gerechtvaardigd om ons in te schakelen. Ik sta altijd klaar om met u te overleggen en gezamenlijk naar een passende oplossing te zoeken voor openstaande facturen.

Betrouwbaar incassobureau in armen nemen?

U kunt ons incassobureau met volledig vertrouwen inschakelen, omdat we aangesloten zijn bij de Nederlandse Juristen Vereniging en de Vereniging van Rechtskundige Adviseurs. Deze nauwe band onderstreept onze betrouwbaarheid en integriteit in de incassobranche. Met een bewezen staat van dienst en een team van ervaren professionals aan uw zijde, garanderen we een krachtige aanpak van uw openstaande facturen. Onze toewijding aan ethische praktijken en optimale resultaten staat centraal in alles wat we doen als bedrijf. Met passie en vastberadenheid streven we ernaar om uw financiële belangen te beschermen en uw openstaande facturen snel en met succes te innen.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

U kunt een incassobureau inschakelen na slechts 30 dagen met een openstaande vordering, zonder voorafgaande ingebrekestelling. Bij particuliere debiteuren moet eerst een wettelijke veertiendagenbrief worden verstuurd.  Intercash is effectief, snel en bespaart u de moeite van zelf achter geld aan gaan.

Incasso in het buitenland

Heeft u een openstaande factuur van een debiteur die in het buitenland gevestigd is? Voor ons is dit geen enkel probleem! Onze bekwame juirsten vorderen namlijke ook openstaande schulden buiten onze landgrensen. Ook komen er bij buitenlandse incasso zaken die betwist worden andere wetgeving kijken dan alleen de Nederlandse wetten. Denk aan de Europese wetgeving en bijvoorbeeld het vedrag van Rome.

Een goede debiteurenbeheer scheelt een hoop ellende

Voorkomen is cruciaal. Effectief debiteurenbeheer kan het inschakelen van een incassobureau voorkomen. Te vaak worden facturen pas na zes maanden betaald, door gebrekkig debiteurenbeheer. Factureer snel en stuur herinneringen direct na de betalingstermijn. Vermoedt u een dubieuze debiteur? Schakel dan Intercash in voor een snelle en doortastende inning van uw vordering.

Als particulier een incasso inschakelenen

U kunt ons incassobureau ook inschakelen als particulier. Heeft u een product besteld bij een webshop, maar u heeft het product nooit ontvangen en u krijgt uw geld niet terug? Heeft u een lening afgesloten, maar krijgt het geleende bedrag niet terug? Of heeft u recht op een schadevergoeding welke u maar niet voldaan krijgt? Wij zorgen met incasso voor particulieren voor een daadkrachtige en snelle incassatie van uw vordering. Wij doen enkel geen incasso opdrachten op particulieren. 

Incassobureau inschakelen zakelijk

Heeft u als ondernemer te maken met onbetaalde facturen of debiteuren die spoorloos lijken te zijn verdwenen? Dan is het tijd om Intercash in te schakelen voor zakelijke incassodiensten. Onze gespecialiseerde team helpt bij het aanpakken van betwiste facturen en juridische geschillen, en bieden een doelgerichte aanpak om uw zakelijke relaties te behouden. Of het nu gaat om zakelijke geschillen of onbetaalde facturen, onze ervaren juristen staan klaar om ervoor te zorgen dat uw geld alsnog binnenkomt! Intercash is dé expert in zakelijke incasso voor ondernemeningen, ZZP’ers, het MKB en MKB+.

Veelgestelede vragen over incassobureau inschakelen

Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een gespecialiseerd bedrijf dat wordt ingeschakeld om onbetaalde facturen te innen namens een schuldeiser. Het werkt als een tussenpersoon tussen de schuldeiser en de debiteur (de persoon of rechtspersoon die de factuur niet heeft betaald). Het primaire doel van een incassobureau is om betalingen te verkrijgen voor openstaande vorderingen, waarbij ze verschillende strategieën en wettelijke middelen kunnen gebruiken om dit te bereiken.

Incassobureaus bieden een scala aan diensten aan, waaronder het versturen van betalingsherinneringen en aanmaningen, het onderhandelen over betalingsregelingen, en indien nodig, het starten van juridische procedures om betaling af te dwingen. Ze kunnen ook bemiddelen tussen de schuldeiser en de debiteur om tot een oplossing te komen die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau is gespecialiseerd in het innen van onbetaalde facturen namens schuldeisers. De belangrijkste taken van een incassobureau zijn onder meer het versturen van herinneringen en aanmaningen aan debiteuren, het onderhandelen over betalingsregelingen, het uitvoeren van incassoprocedures en het innen van openstaande vorderingen. Dit kan variëren van vriendelijke herinneringen tot formele juridische stappen, afhankelijk van de ernst van de situatie en de voorkeur van de schuldeiser.

Het doel van een incassobureau is om betalingsafspraken te bereiken en openstaande facturen te innen, terwijl tegelijkertijd wordt geprobeerd om de klantrelatie te behouden indien mogelijk. Ze bieden ook advies en ondersteuning aan schuldeisers over hun rechten en de beste strategieën om betaling te verkrijgen. In sommige gevallen kunnen incassobureaus ook dienen als tussenpersoon tussen schuldeisers en debiteuren om tot een oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is.

Incassobureau inshakelen hoe werkt dat?

Overweegt u een incassobureau in te schakelen maar weet u niet hoe? Neem simpelweg contact op met het bureau van uw keuze. Zij regelen het innen van openstaande vorderingen, van het versturen van herinneringen tot het eventueel starten van juridische procedures. Door een incassobureau in te schakelen, bespaart u tijd en energie terwijl professionals zich bezighouden met het innen van uw schulden. Kies voor een betrouwbaar bureau en los uw financiële problemen op.

Kan ik eenmalig een incassobureau inschakelen?

Bij Intercash kunt u eenmalig een incassobureau inschakelen, zonder vast te zitten aan abonnementen. Als ondernemer wilt u niet gebonden zijn als uw klanten sporadisch facturen niet betalen. Daarom bieden wij de mogelijkheid om eenmalig een opdracht in te dienen of te kiezen voor een abonnement bij meer incasso’s per jaar. Onze flexibele aanpak past bij elk soort bedrijf.

Hoe werkt een incassobureau?

Bij Intercash werken alleen juristen die veel meer juridische kennis hebben dan een standaard incassomedewerker. We sturen herinneringen en aanmaningen via verschillende kanalen en nemen persoonlijk contact op met uw klant om de reden van niet-betaling te achterhalen. Als het minnelijke traject niet succesvol is, gaan we over tot gerechtelijke stappen, zoals het opstellen van een dagvaarding en inschakelen van deurwaarders. Ons doel is ervoor te zorgen dat uw klant betaalt.

Vanaf welk bedrag mag ik een incassobureau inschakelen?

Overweeg zorgvuldig of het de moeite waard is om een incassobureau in te schakelen voor vorderingen onder €250,00, aangezien de kosten van een mislukte incassoprocedure hoger kunnen zijn dan de opbrengst. Voor vorderingen vanaf €1000,00 bieden wij no cure no pay aan. Lees hier meer over op onze pagina no cure no pay incasso.

Een incassobureau of een jurist?

Wilt u snel resultaat en deskundige juridische kennis bij het innen van uw vordering? Kies dan voor een ervaren incasso jurist. Bij Intercash werken ervaren juristen die weten hoe ze effectief om moeten gaan met verweer en uw vordering snel kunnen innen. Vertrouw op de expertise van onze juristen bij het succesvol afhandelen van uw zaak. Schakel vandaag nog Intercash in voor uw juridische incasso!

Welk incassobureau moet u inschakelen?

Bij het zoeken naar een incassobureau op Google, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende opties. Grote kantoren behandelen u vaak als een nummer en hebben weinig tijd voor uw zaak. Ouderwetse kantoren werken nog steeds op traditionele wijze, terwijl bureaus met abonnementen hoge kosten met zich meebrengen zonder garantie op succes. Kies daarom voor een bureau dat mee gaat met de trends en actief gebruik maakt van sociale media om uw debiteur sneller te laten betalen. Dit type bureau is effectiever in het innen van vorderingen en biedt meer kans op succesvolle incasso’s.

Hoe weet ik of ik zaken doe met een betrouwbaar incassobureau?

Met de afwezigheid van regelgeving voor incassobureaus, is het een jungle met veel onbetrouwbare spelers. Het vinden van een betrouwbaar incassobureau kan lastig zijn, maar hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Bekijk beoordelingen van het bureau.
  • Controleer of ze een keurmerk hebben of bij een erkende organisatie zijn aangesloten.
  • Doe online onderzoek naar het bureau om eventuele negatieve informatie op te sporen.

 

Vrijblijvend advies over uw incassozaak?

Bent u klaar met onbetaalde facturen? Maar voordat u dat doet, wilt u als schuldeiser graag weten wat de kans op succes is voor uw zaak? Vraag dan nu direct een kosteloos adviesgesprek aan of bel rechtstreeks met een van onze juridische experts!

Bel ons op telefoonnummer: 038 – 332 63 09

check 1 Direct een jurist met kennis aan de lijn

check 1 Gratis juridisch advies

check 1 Op werkdagen van 9:00 – 17:30 bereikbaar

check 1 Gratis voor ondernemers en ZZP’ers