intercash account  Klant login   |   intercash betalen  Betalen

Intercash: uw partner in een effectief debiteuren beheer

Bij Intercash begrijpen we de cruciale rol die effectief debiteurenbeheer speelt in het financiële succes van uw bedrijf. Als uw betrouwbare partner bieden we op maat gemaakte oplossingen om uw debiteurenbeheer te optimaliseren en uw cashflow te verbeteren. 

Waarom kiezen voor Intercash voor uw debiteuren beheer?

check 1  Maatwerkoplossingen voor uw specifieke behoeften                   check 1 Toegewijd team van experts voor persoonlijke ondersteuning
check 1  Maatwerk                                                                                     check 1  Direct inzage in welke facturen nog open staan
check 1  Snel een kredietrapport inzien                                                     check 1 Focus op transparantie, betrouwbaarheid en klanttevredenheid

No cure no pay incasso juristen

Wat is debiteuren beheer?

Debiteuren zijn klanten die de facturen nog niet hebben voldaan. De naam debiteuren beheer zegt het al: het beheren van uw debiteuren. Onder een debiteuren beheer vallen alle werkzaamheden die ervoor moeten zorgen dat alle klanten hu facturen (op tijd) betalen.

Waarom debiteuren beheer belangrijk is

Effectief debiteurenbeheer is essentieel voor het behouden van een gezonde financiële positie voor uw bedrijf. Door openstaande facturen proactief te beheren, kunt u betalingsachterstanden minimaliseren en de cashflow van uw bedrijf maximaliseren. Ons doel bij Intercash is om u te helpen bij het beheersen van deze essentiële aspecten van financieel beheer, zodat u zich kunt concentreren op het laten groeien van uw bedrijf.

Onze oplossingen

Bij Intercash begrijpen we dat elk bedrijf uniek is en daarom bieden we een scala aan oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of u nu behoefte heeft aan het opstellen van duidelijke betalingsvoorwaarden, het implementeren van geavanceerde rapportagetools of het ontvangen van persoonlijke ondersteuning van ons toegewijde team van experts, wij zijn er om u te helpen slagen. Onze maatwerkoplossingen zijn ontworpen om uw debiteurenbeheerproces te stroomlijnen en uw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

Persoonlijke ondersteuning

Bij Intercash geloven we sterk in het belang van persoonlijke ondersteuning. Ons team van experts staat altijd klaar om u te begeleiden en adviseren bij elke stap van uw financiële reis. We begrijpen dat debiteurenbeheer soms complex kan zijn en daarom bieden we een hands-on benadering om ervoor te zorgen dat u de ondersteuning krijgt die u nodig heeft. Of u nu vragen heeft over onze diensten, hulp nodig heeft bij het opstellen van betalingsvoorwaarden of advies wilt over het verbeteren van uw cashflow, wij zijn er om u te helpen.

Debiteuren beheer met persoonlijke aanpak

Bij Intercash incasso en juristen vinden wij dat een goed advies niet mogelijk is, zonder kennis te hebben genomen van uw vak, van uw bedrijf, of van uw organisatie. Uiteraard verdiepen wij ons in uw markt en in uw klanten. Daarom begint elk contact met een persoonlijke kennismaking.

Pas nadat wij uw bedrijf of organisatie grondig hebben leren kennen krijgt u ons advies. Wanneer wij het met u eens zijn geworden over de te kiezen werkwijze, tactiek en strategie, gaan wij voor u aan de slag. Dat doen wij voortvarend, op basis van een helder concept. Uw debiteuren beheer is dus in goede handen bij Intercash.

“Om u goed van dienst te zijn, willen wij eerst weten wat U belangrijk vindt.”

Biedt uw debiteur geen verhaalsmogelijkheden?

Een incassoproces dat een aantal weken duurt is vaak te kort om de betaling af te dwingen. Zeker als de keuze gemaakt is om niet te gaan procederen. Schuldbewaking biedt dan een uitkomst. Wij monitoren uw debiteur gedurende een langere periode en proberen regelmatig met ruime tussenpozen uw onbetaalde vordering met succes te incasseren.

Tevens zorgt Intercash ervoor dat uw vordering nooit verjaart, ongeacht de leeftijd.

Laat u verder informeren door onze relatiebeheerders over uw debiteuren beheer.

Debiteurenbezoek

In wat complexere dossiers of bij hogere hoofdsommen kan Intercash uw debiteur bezoeken om betaling te verkrijgen of een regeling overeen te komen. Soms wordt een betalingsregeling getroffen. Intercash doet ter plaatse een onderzoek naar de verhaalbaarheid van uw vordering. Intercash zal u rapporteren en adviseren.

Bemiddeling bij geschillen om dure en tijdrovende gerechtelijke stappen te voorkomen

Soms willen klanten niet betalen omdat ze niet tevreden zijn over uw product of dienst. Een gang naar de Rechter is dan een laatste stap om toch geld los te krijgen. Maar dat is een tijdrovende, dure en soms risicovolle aangelegenheid. Bovendien bent u uw klant daarna vrijwel zeker kwijt. Daarom loont het om Intercash te laten bemiddelen bij betalingsgeschillen. We kijken waarom een debiteur niet wil betalen en zoeken naar de oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Vervolgens leggen we dat vast in een document dat door zowel u als uw debiteur ondertekend wordt.

Veel gestelede vragen over debiteurenbeheer

Wat is debiteuren beheer?

Debiteurenbeheer verwijst naar het proces van het beheren en opvolgen van openstaande facturen en het innen van verschuldigde bedragen van klanten.

Hoe zit een goede aanmaningsbrief in elkaar?

Voordat u een aanmaning verstuurd, is het gebruikelijk om eerst een herinnering te verzenden. Indien na een herinnering de factuur nog niet is voldaan, kunt u een aanmaning sturen. Dit zijn belangrijke stappen in uw debiteuren beheer.

Indien u met een particulier te maken heeft, moet u eerst een aanmaning sturen welke aan de vereisten van de wet voldoen. Indien u deze niet heeft verzonden, kunt. U geen aanspraak maken op buitengerechtelijke incassokosten.

Deze laatste aanmaning wordt ook wel een 14 dagen brief genoemd of een WIK brief. In deze laatste aanmaning dienen de onderstaande punten vermeld te staan:

– Dat de particulier nog 14 dagen de tijd krijgt na ontvangst van de brief om de vordering zonder bijkomende kosten te voldoen.

– Dat de uiterste betalingstermijn is verstreken.

– Dat u na de 14 dagen de vordering uit handen geeft aan een incassobureau

– De exacte hoogte van de incassokosten.

Vermeld ook altijd over welke factuur het gaat, het verschuldigde factuurbedrag, de vervaldatum en eventueel het klantnummer.

Ook dient u te kunnen bewijzen dat de brief de bezorger heeft breikt. Verstuur daarom de brief altijd aangetekend per post, of per mail met een ontvangstbevestiging.

Mijn debiteur is failliet, en nu?

ndien uw debiteur failliet is, kunt. u zich wenden tot de curator. De curator is diegene die het faillissement afhandelt en de schuldeisers probeert af te betalen van de baten die er op dat moment nog zijn. Echter gaat de belastingdienst vaak voor op andere schuldeisers.

Het is daarom altijd van groot belang om eerst te onderzoeken met wie u in zee gaat. Dit kunt u doen door een credietrapport op te vragen.

Hoe kan ik mijn debiteurenbeheerproces verbeteren?

U kunt uw debiteurenbeheerproces verbeteren door duidelijke betalingsvoorwaarden op te stellen, regelmatig klantcontact te onderhouden, gebruik te maken van geautomatiseerde herinneringen en rapportagetools, en door tijdig actie te ondernemen bij betalingsachterstanden.

Wat zijn enkele veelvoorkomende uitdagingen bij debiteurenbeheer?

Enkele veelvoorkomende uitdagingen bij debiteurenbeheer zijn late betalingen door klanten, onduidelijke betalingsvoorwaarden, gebrek aan communicatie met klanten en gebrek aan efficiënte tools en processen voor het opvolgen van openstaande facturen.

Neem contact met ons op

Heeft u nog meer vragen over debiteurenbeheer of wilt u graag meer informatie over hoe Intercash u kan helpen bij het optimaliseren van uw debiteurenbeheerproces? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons toegewijde team van ervaren juristen staat altijd klaar om u te voorzien van deskundig advies en ondersteuning.

Bel ons op telefoonnummer: 038 – 332 63 09

check 1 Direct een jurist met kennis aan de lijn

check 1 Gratis juridisch advies

check 1 Op werkdagen van 9:00 – 17:30 bereikbaar

check 1 Gratis voor ondernemers en ZZP-ers