intercash account  Klant login   |   intercash betalen  Betalen

Pre incasso brief

Pre-incasso is de laatste vriendelijke aanmaning

Pre-incasso is nog een voortraject van het minnelijke incasso traject. U wilt uw klant niet meteen opzadelen met kosten en geeft uw klant via de pre-incasso procedure de laatste vriendelijke maar dringende aanmaning om alsnog zonder kosten de openstaande facturen te voldoen.

De pre-incasso methode is ideaal indien u nog langer zaken wenst te doen met uw klant. U geeft uw klant tenslotte een laatste kans om de vordering niet direct ter incasso te doen. Indien de klant na deze laatste pre incasso brief de vordering nog niet heeft voldaan, is het tijd om de vordering ter incasso te doen. U heeft er dan tenslotte alles aan gedaan.

 

Een duidelijke waarschuwing zonder kosten

U hecht waarde aan de relatie met uw debiteur en wil nog geen incassotraject starten? Dan kunt u er voor kiezen om een pre incasso brief te laten versturen via Intercash incasso en juristen. Wij sturen dan namens u een vriendelijke maar daadkrachtige brief op ons briefpapier naar u debiteur. In de brief staat dat wij namens u een laaste aanzegging doen om over te gaan tot betaling. De debiteur krijgt dan de kans om binnen een gestelde termijn de betaling aan u te voldoen zonder incassokosten.

Ook vinden wij het belangrijk dat uw relatie met de klant niet op het spel staat. Daarom staat er in de brief dat u veel waarde hecht aan de relatie en dus de debiteur nog een laatste kans geeft zonder verdere kosten. Ook bij een incassotraject houden wij er altijd rekening mee dat uw relatie geen breuk op moet leveren.

Daarom eerst pre-incasso brief versturen

check  Uw debiteur kan nog betalen zonder incasso kosten
check  Een extra druk middel buiten een incassotraject
check  Uw klantrelatie komt minder onder druk te staan
check  Een vriendelijke maar daadkrachtige brief op ons briefpapier

Wat klanten zeggen over onze pre-incasso

Intercash incasso en juristen stuurt dagelijks veel pre incasso brieven naar debiteuren. Ook doen wij als sinds 1983 incasso zaken voor veel bedrijven. Wij zijn daarom ook erg trots op de beoordelingen die wij hebben mogen ontvangen van onze klanten. Wij werken met het onafhankelijke beoordelingen platform Trustoo en Google.

Wat als de debiteur na een pre incasso brief niet betaald?

Als de debiteur niet betaald na het gestelde termijn wat in de pre incasso brief staat vermeld, kunt u er voor kiezen om de vordering ter incasso te doen. Bij het aanmaken van een incasso dossier versturen wij dan via ons eigen unieke incassosysteem een brief, mail, sms en Whatsapp met daarin een beveiligde betaalverzoek.

Als de debiteur de berichten heeft ontvangen en online komt krijgen wij een bericht en nemen wij meteen contact op met de debiteur om tot een betaling en of regeling te komen.

Wat kost een pre-incasso brief?

De kosten voor het verzenden van een pre-incasso brief zijn bij ons €15,95 exlusief btw. We stellen uw debiteur dan schriftelijk via een pre-incasso brief op de hoogte van zijn onbetaalde facturen. Dit gebeurd op ons briefpapier zodat het daadkrachtig overkomt.

Hoe gaat een pre-incasso in zijn werking?

Een pre-incasso brief is het voorstadia van een incasso procedure waarbij er incassokosten en wettelijke rente bijkomen voor uw debiteur. U koopt bij ons een pre-incasso brief welke wij op ons briefpapier verzenden. De debiteur heeft dan een laatste kosteloze kans om binnen 5 dagen te betalen. Zijn de facturen na deze periode onbetaald gebleven? Dan kunt u een incasso traject starten.