intercash account  Klant login   |   intercash betalen  Betalen

Betrouwbaar incassobureau

U heeft een onbetaalde factuur die maar niet betaalt wordt, en bent op zoek naar een incasso partij om uw vordering uit handen te geven. Maar hoe vindt u een betrouwbaar incassobureau? Op deze pagina leest u alles waar u op moet letten als u een incassobureau zoekt die betrouwbaar is. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken wie u in armen neemt om uw openstaande facturen te laten incasseren. 

Hoe vindt u een betrouwbaar incassobureau op internet?

Iedereen kan zomaar een incassobureau starten, het is immers geen wettelijk beschermd beroep. Daarom is het lastig om een betrouwbaar incassobureau te vinden tussen tal van aanbieders op het internet. In deze incassomarkt zijn helaas tal van ‘incasso cowboys’ aanwezig die geen ander doel hebben dan makkelijk en snel geld binnen te halen ten koste van u. Daarom hebben we hieronder enkele tips voor u uitgewerkt, zodat u uw zoektocht naar een incasso kantoor die betrouwbaar is gemakkelijker zal zijn en u de juiste keus kunt maken.

Tip 1: Bekijk de beoordelingen na van het bedrijf

Een betrouwbaar incassobureau zal vele positieve beoordelingen hebben. Zoek daarom altijd eerst via Google op de bedrijfsnaam van het bedrijf wat u in gedachten heeft. Zo komen er vaak beoordelingen van Google zelf omhoog als beoordelingen op andere platformen. Ook via social media kunt u zoeken op de bedrijfsnaam om beoordelingen te achterhalen.

Alleen pas op het volgende: veel beoordelingen zijn vaak nep en worden gekocht om u te misleiden in uw zoektocht. Zo heeft nos.nl er reeds een heel artikel over gemaakt, hoe makkelijk het is om een beoordeling te kopen via het internet. Daarom is onze tip om altijd de personen van de beoordeling na te trekken om te kijken of het daadwerkelijk wel echte personen zijn.

Tip 2: Kijk of het bedrijf een derdenrekening heeft

Indien het incassobureau geen derdenrekening heeft, raden wij u aan er geen zaken mee te doen. Een derdenrekening is een aparte rekening waarop de gelden van de debiteuren binnen komen. Stelt u voor dat uw geld wat het incassobureau heeft binnengehaald niet op een derdenrekening staat. Dan zal bij een eventuele faillissement uw geld niet veilig zijn. Bij Intercash hebben wij wel een aparte veilige derdenrekening waar alle betalingen van de debiteur op binnenkomen.

Tip 3: Is er een klachtenregeling?

Bij ieder bedrijf komt het wel eens voor dat er een klacht is over de producten en of diensten die het bedrijf levert. Een betrouwbaar incassobureau zou bijvoorbeeld deze klacht graag oplossen en kijken hoe het in de toekomst verbeterd kan worden. Daarom heeft een betrouwbare partij altijd een klachtenregeling. Veel bedrijven hebben hiervoor een externe organisatie die dit als onafhankelijke partij kan behandelen indien de klant en het bedrijf er niet samen uitkomen. Zo zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs.

Tip 4: Trap niet in bedrijven die u meteen een abonnement aansmeren

Helaas bestaan er nog veel incassobureaus die alleen met abonnementen werken. Indien u een incasso uit handen wenst te geven, dient u dus eerst een duur abonnement af te sluiten. Voordat u het abonnement afsluit, doet het bedrijf zich mooi voor en belooft u van alles. Het wil natuurlijk graag overkomen als een betrouwbaar incassobureau. Eenmaal als het abonnement is afgesloten, merkt u dat de beloftes niet waargemaakt worden. U zit dan aan een contract vast met een partij waarbij u niet tevreden bent.

Intercash werkt zowel met als zonder abonnementen. Wij vinden namelijk dat iedereen een keus moet hebben. Zo kunt u dus een losse incasso indienen als u wilt checken of wij de betrouwbare partner voor u zijn.hI

Marc Tukker

Marc Tukker

Jurist

Wij werken bij Intercash met een team van 3 juristen. Dagelijks spreek ik ondernemers die een slechte ervaring hebben gehad met een onbetrouwbaar incassobureau met ongeschoolde medewerkers. Hierdoor is hun dossier niet geïncasseerd, maar gesloten wegens gebrek aan juridische kennis. Daarnaast krijgen zo nog eens de rekening gepresenteerd.

Persoonlijk kan ik mij kwaad maken dat er nog cowboys op de markt zijn die alleen voor het eigen gewin gaan.

Bij Intercash zult u dit niet meemaken. Hier worden alle dossier behandeld alsof het onze eigen zaken zijn.

Nieuwe wet maak incassobureaus nog betrouwbaarder

 

Sinds 1 april 2024 treed de nieuwe wet “wet kwaliteit incassodienstverlening” in werking. Voor deze wet waren er geen enkele wettelijke regels of controle op incassobureaus. Hierdoor is de markt onprofessioneel geworden en was er geen toezicht op de werkwijze van de incassobureaus. Jammergegnoeg zijn hierdoor veel snelle jongens op de markt gekomen, welke met grote beloftes uw zaak wel weten te innen. Helaas komen wij maar al te vaak ondernemers tegen die in deze praatjes zijn ingestonken. Deze zogenaamde incasso cowboys proberen u een abonnement te verkopen, waarna er maar weinig gebeurt met uw ingediende incasso opdrachten. Als het hun juridisch te moeilijk wordt, staken ze het dossier en draait u voor de kosten op.

De nieuwe wet gaat toezien op de handelswijze van incassobureaus. Ook moeten incassobureaus zich verplicht registreren om aanspraak te kunnen maken op wettelijke incassokosten. Is het incassobureau dus niet aangesloten? Dan hoeft u geen incassokosten te betalen. Ook dienen medewerkers op de juiste manier geschoold te zijn om de incassowerkzaamheden te mogen uitvoeren.

Inercash heeft zich uiteraard geregistreerd, dan is wat u ook verwacht van een betrouwbaar incassobureau. 

 

Direct een betrouwbaar incassobureau in armen nemen?

Heeft u een openstaande factuur die u maar niet voldaan krijgt na veel moeite te hebben gedaan? Dan kunt u uw vordering uit handen geven aan Intercash. Wij zorgen ervoor dat uw openstaande factuur snel en daadkrachtig geïncasseerd zal worden. Dit doen wij op No cure No Pay incasso voor uw onderneming.

Herinnering voor openstaande facturen

Bekijk onze klantervaringen die ons een betrouwbaar incassobureau maken

Klein en persoonlijk incassobureau, waarbij je geen nummer bent. Ze weten onze vorderingen altijd snel te innen. Ook weten ze heel goed hoe alles juridisch in elkaar zit, waardoor ze goed kunnen optreden tegen klanten met smoesjes.

1.2.3. Machineverhuur B.V.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe tevreden ik ben met de service die ik heb ontvangen van Intercash Incasso Juristen! Vanaf het allereerste contact hebben ze mijn probleem serieus genomen en direct actie ondernomen. Hun snelle respons en doortastendheid hebben ervoor gezorgd dat mijn onbetaald factuur snel werd afgehandeld, wat voor mij als ZZP’er van onschatbare waarde is.

PakiloMedia

Ik had als zzp’er een opdrachtgever die niet wou betalen en mij gewoonweg negeerde op alle mogelijke manieren. Na het zoeken op internet heb ik de facuur uit handen gegeven aan Intercash. Tot mijn verbazig was de betaling binnen 2 dagen al binnen. Ik wil Marc bedanken voor de goede service!

Jordy viscsher

Nog vragen die onbeantwoord zijn gebleven?

Onze juridische specialisten staan u graag te woord om u verder te helpen!

Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 038 – 332 63 09

check 1 Een eerlijk en goed advies, uw betrouwbare incasso partner

check 1 Gratis advies over uw incasso zaak

check 1 Op werkdagen van 9:00 – 17:30 bereikbaar