intercash account  Klant login   |   intercash betalen  Betalen

Betalingsachterstand: de redenen en oplossingen

Het is een spijtige realiteit dat betalingsachterstanden bij inleners vaak voorkomen. Bij Intercash vinden we het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat openstaande facturen niet eindeloos blijven liggen, maar direct daadkrachtig worden afgehandeld. Met dit in gedachten hebben we een grondig onderzoek uitgevoerd naar de redenen achter deze vertragingen. Onze bevindingen hebben we nauwkeurig geanalyseerd en in deze blog voor u verwerkt.

Wij streven ernaar om effectieve oplossingen te bieden die zowel onze klanten als hun inleners ten goede komen. Met onze expertise en toewijding zorgen we ervoor dat uw openstaande facturen snel en efficiënt worden afgehandeld, zodat u zich kunt richten op uw eigen werkzaamheden.

De meest voorkomende redenen van betalingsachterstanden

De debiteur wil niet betalen en geeft geen ankele reactie op de herinneringen en aanmaningen die u heeft verzonden. Ook telefonisch is de debiteur onbereikbaar.

De debiteur betwist de vordering en geeft aan waarom de factuur niet zou kloppen. Het is dan van belang dat u goed uitzoekt of de betwisting van de debiteur gerechtvaardigd is.

De debiteur verkeert in een lastige financiële positie waardoor de debiteur de factuur niet tijdig kan voldoen. Het is van belang om afspraken te maken wanneer de factuur wel voldaan kan worden, of een eventuele betalingsregeling.

De debiteur heeft de administratie niet op orde waardoor de factuur nog niet onder zijn aandacht is gekomen. Het is daarom verstandig om de debiteur te benaderen om hem eraan te herinneren dat de factuur nog niet is voldaan.

De debiteur hoopt dat u de factuur vergeet of geen actie onderneemt om de factuur alsnog te laten incasseren. Vooral als het om wat kleinere factuur bedragen gaat, zien wij dat een debiteur vaak hoopt dat u de factuur niet uit handen geeft. Vaak als wij deze factuur ter incasso hebben, voldoen de debiteuren meestal direct de vordering.

 

 

De vervolgstappen

Als het niet lukt om zelf de factuur(en) betaald te krijgen, kan het verstandig zijn om een incassobureau in te schakelen en de vordering uit handen te geven. Het is ook essentieel om het incassobureau te informeren over de reden waarom de debiteur de vordering niet voldoet. Op deze manier kan het incassobureau zijn strategie aanpassen om uw openstaande factuur zo snel mogelijk te innen. Als de vordering betwist wordt, kan een jurist van Intercash dit onderzoeken en de debiteur met een juridische onderbouwing aansporen om tot betaling over te gaan.

Door ons in te schakelen, nemen we u volledig mee in het minnelijke en gerechtelijke incassotraject, waardoor we een totaaloplossing bieden. We streven ernaar om u van A tot Z te ontzorgen en uw belangen te behartigen.

Voorkom de risico’s van wanbetaling met een succesvol debiteurenbeheer

Bescherm uw bedrijf tegen de ongewenste gevolgen van wanbetaling door een goed en effectief debiteurenbeheer op te zetten. Een succesvolle aanpak van debiteurenbeheer is van cruciaal belang om financiële risico’s te minimaliseren en uw cashflow binnen uw bedrijf gezond te houden.

Een effectief debiteurenbeheer omvat diverse strategieën, waaronder het formuleren van heldere betalingsvoorwaarden, regelmatige controle van openstaande facturen en tijdige opvolging van achterstallige betalingen. Door proactief te handelen en snel in te grijpen bij mogelijke problemen, kunt u voorkomen dat kleine betalingsproblemen uitgroeien tot grotere financiële tegenvallers.

Het onderhouden van open communicatielijnen met uw klanten is tevens van groot belang. Door regelmatig contact te onderhouden en eventuele geschillen op een professionele en empathische manier op te lossen, kunt u het vertrouwen van uw klanten behouden en duurzame zakelijke relaties opbouwen en ondehouden.

Een goed debiteurenbeheer gaat verder dan alleen het innen van openstaande betalingen; het draagt ook bij aan de algehele efficiëntie en winstgevendheid van uw bedrijf. Door te investeren in een goed ingerichte debiteurenbeheer legt u een stevige basis voor financiële stabiliteit.

 

Nog vragen over betalingsachterstanden?

Onze juristen staan u graag te woord om u verder te helpen!

Bel ons op telefoonummer: 038 – 332 63 09

check 1 Direct een jurist met kennis aan de lijn

check 1 Gratis juridisch advies

check 1 Op werkdagen van 9:00 – 17:30 bereikbaar

check 1 Gratis voor ondernemers en ZZP-ers

Deel deze blog

Meer blogs