intercash account  Klant login   |   intercash betalen  Betalen

Het verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau

HET VERSCHIL TUSSEN EEN DEURWAARDER EN EEN INCASSOBUREAU

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN DEURWAARDER EN EEN INCASSOBUREAU

Wat is het verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau?Het overkomt elke ondernemer wel eens dat een factuur maar niet betaalt wordt. Na veel bellen, mailen en brieven schrijven word er nog steeds niet betaald. U gaat dan op zoek naar iemand die dit voor u kan doen. Maar waar moet u zijn? Een deurwaarder of een incassobureau? Wij leggen in deze blog uit wat het verschil is tussen een deurwaarder en een incassobureau.

DE AANPAK MAAKT HET VERSCHIL TUSSEN EEN DEURWAARDER EN EEN INCASSOBUREAU

De deurwaarder en een incassobureau hebben beide dezelfde opdracht: geld innen van uw klant. Het verschil zit er in dat een incassobureau een onderneming is en een deurwaarder een ambtenaar is.

De deurwaarder is wettelijk bevoegd om beslag te leggen op goederen die onwaardeerbaar zijn in geld. Ook kan een deurwaarder beslag leggen op het inkomen van uw debiteur. Echter kan een deurwaarder pas wettelijk iets ondernemen na een vonnis van de rechter. Dit traject kost helaas veel tijd en veel geld.

Een incassobureau is een onderneming en geen ambtenaar. Een incassobureau mag namens haar opdrachtgever de debiteur benaderen. Een incassobureau mag geen beslag leggen op geld waardeerbare goederen en of loonbeslag.

Daadkrachtige aanpak om zo snel mogelijk resultaat te bereiken

Nu u het verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau weet gaan we nu verder in op de aanpak van een incassobureau. Per incassobureau verschilt de manier van aanpak om de debiteur te benaderen. Veel incassobureaus benaderen uw debiteur met mail en of een brief. Intercash incasso en juristen gaat verder. Ons nieuwe incassosysteem is uniek in de incasso branche. Wij kunnen uw debiteur via sociale kanalen benaderen en zien of de berichten zijn aangekomen en gelezen zijn. Hierdoor leggen wij nog meer druk op uw debiteur om over te gaan tot betaling. Veel mensen zitten immers dagelijks op hun mobiel en bekijken dagelijks hun sociale media kanalen.

In twee handelingen uw geld binnen

Intercash incasso en juristen sturen via verschillende kanalen een bericht met daarin een betaalverzoek. Hierdoor kan uw debiteur met twee handelingen meteen de vordering voldoen. Indien dit per brief gebeurt moet uw debiteur meer stappen ondernemen om het bedrag over te boeken. Hierdoor word de factuur vaak nog even aan de kant gelegd door uw debiteur en word dan weer vergeten.

METEEN ACTIE VAN ONZE INCASSOJURISTEN

Nu u weet wat het verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau kunt u er voor kiezen om uw openstaande vordering uit handen te geven. Intercash incasso en juristen hebben een slagingspercentage van 93%

Deel deze blog

Meer blogs